LÅT OSS FÅ PRESENTERA OSS LITE NÄRMARE!

Möllans Ost öppnades i augusti månad 1988, sprungen ur mycken matglädje och en alldeles speciell kärlek till ostar.

1988 öppnade Peter sin första lilla butik på Ystadgatan på Möllevången. Tre-fyra personer fick plats där samtidigt, så liten var den. I november år 2000 fick vi tillfälle att flytta ett stenkast till större lokaler på Bergsgatan, i en snäppet större lokal som var till bredden fylld av ostar och delikatesser. Påsken 2005 bar flyttlasset av igen till den stora, fantastiska lokalen bredvid och där huserar vi än idag. Sedan några år tillbaka har vi ännu en butik på Malmö Saluhall. Där har vi en ostbar, och vi serverar pintxos, har ostbuffé varannan onsdag samt söndags-brunch. Här har vi fullständiga rättigheter.

Ost är något som alltid engagerar människor och inte minst oss på Möllans Ost. Varje enskild ost har sin egen historia att förtälja och vi berättar den gärna.

“I lokalen på Möllan har det en gång, för länge sedan, funnits en mjölkbutik, så det sitter i väggarna.”

Möllans Ost har blivit belönad med Gastronomiska Akademiens diplom år 2000. Vi har även fått tidningen Gourmets diplom och 1999 vann vi tidningen Nöjesguidens Malmöpris. Vi är dessutom stolta över att DN utsåg oss till en av de två bästa ostbutikerna i Sverige 2006.

Butiken har även blivit utvald till ÅRETS MATAFFÄR 2009 av Magasinet Skåne! De som vann “gjorde Skåne till en plats där man lever det goda livet ännu bättre”. Såhär står det om oss: “Här frågar kunden aldrig vad det kostar. De kommer hit för att de måste, och var och en får den tid och vägledning han eller hon behöver.” – Det är som ett öppet kök på en restaurang. Jag brukar säga att jag är duktig på två saker, att hitta goda ostar och goda människor, berättar Peter Mårtensson.

2009 kunde vi också läsa om hans passion i “ingen måltid utan ost“. – Boken var ett sätt för mig att förmedla allt det jag bar i huvudet.
Men det är inte alltid lika roligt att driva en så populär ostbutik som Möllans Ost. Peter minns den gången då han ropade “45!” och tre personer svarade: en med nummerlapp 145, en med 245 och en med 345…

Vår personal tar alltid hand om dig!

Vi på Möllans Ost är experterna på ostar, chark och delikatesser, med ett stort och exklusivt sortiment. Kom in och få en smakbit av himmelriket!

Du är alltid i fokus! Som vår kund hoppas vi att du alltid vet att vi vill och kan hjälpa dig med dina önskemål. Vare sig det handlar om en god ostbricka efter middagen, picknick-plock till sommarutflykten eller vilken olivolja som är bäst till ett visst ändamål, så gör vi vårt yttersta för att du ska få det du söker.

Peters historia

Året är 1984, jag och en kompis packar in oss i en Volvo Duett och beger oss ut i Europa. Vi hamnar så småningom i Spanien, där jag skulle komma att tillbringa de närmaste två åren. Mitt matintresse slog ut i full blom och jag njöt av det stora utbudet av goda ostar. Dessa år kom att forma mitt liv.

Åter i Sverige blev jag frustrerad över att inte någonstans kunna hitta de älskade ostar jag hade vant mig vid i Spanien. I min enfald beslöt jag mig då för att själv börja sälja dessa exotiska läckerheter.

Olyckskorparna var många. “Det kommer aldrig att gå!” Trettiofyra år senare är jag glad att jag inte lånade mitt öra till allt detta. Butikens namn började spridas, och helt plötsligt var vi sex personer som arbetade på den då minimala ytan. Idag är vi många, många fler här, och vi hoppas alla att ni trivs hos oss!

This image has an empty alt attribute; its file name is season-sale-1.png

Produktkatalog

Vi har ett stort och fantastiskt utbud av delikatesser,
charkuterier & ostar! Hör gärna av dig till oss, så
hjälper vi dig gärna!

Boka provning

Är du sugen på att prova ost till vin?
Eller kanske ost & chark till vin? Hör av dig till oss och boka dina biljetter.

Webbshoppen

Vår webbshop är alltid öppen!
Är du sugen på lite gott, men har inte möjlighet att komma in till någon av våra butiker?

Varukorg